Maar goed, lang verhaal kort: Calvé pindakaas was vandaag op en in de voorraadkast stond nog een pot van de biowinkel. Helaas wist ik dat na de discussie van afgelopen week die pindakaas onaangeroerd in de koelkast zou blijven staan, tot er weer een pot van Calvé was gekocht. Dus in een brainwave heb ik het volgende gedaan:
1. Open de pot en giet de olie op de pinda's in de gootsteen
2. Schep de pindamassa in een keukenmachine en voeg naar smaak toe:
- gesmolten kokosolie (om het smeuig te maken)
- (tamari) soya saus
- sambal (ik had een wat zoete in de koelkast staan)
- beetje extra zout
- geelwortelpoeder (erg veel nuttige en goede eigenschappen: link, link)
- zwarte peper (daardoor wordt geelwortel goed opgenomen in je bloed)
- gedroogde rode peper (ter compensatie van de wat zoetige sambal)
3. Meng alles door elkaar en proef tussendoor of de smaak en substantie goed is!
4. Doe de pindakaas terug in de pot en KLAAR!
Resultaat: pindakaas is lekker bevonden en wordt opgegeten! Ook ideaal als je eens een ander smaakje aan je pindakaas wil en de kokosolie & geelwortel beïnvloeden de smaak niet (pinda overheerst te veel) en maken je pindakaas bijna tot een superfood!
Snap niks van dit recept, hoeveel pinda's en waarom: Open de pot en giet de olie op de pinda in de gootsteen"???
BeantwoordenVerwijderenVaak drijft er een laag olie op de pindakaas. Die gooi ik altijd weg. Vervolgens schep je gewoon de pindamassa in een keukenmachine en voeg je de ingredienten toe. Tussendoor proeven totdat het de smaak heeft die je wil hebben!
BeantwoordenVerwijderenWaar koop je eigenlijk 'gezonde pinda's'??
BeantwoordenVerwijderenDat is een goede vraag :-) Als ik pinda's koop dan koop ik deze bij Unlimited Health:
BeantwoordenVerwijderenhttp://www.unlimitedhealth.nl/shop/jungle-peanuts-gram-p-1283.html