Synomiemen voor E621:
Smaakversterker (in dit geval gaat het vaak gepaard met de vermelding van E621)
Ve-tsin / vetsin / ve-tjin
Mononatriumglutamaat
Natriumglutamaat
Nonosodiumglutamaat
MSG
glutamic acid
Gistextract
mononatrium L-glutamaat monohydraat / monosodium L-glutamate monohydrate
asi no moto / Ajinomoto
De term ‘smaakversterker’ is misleidend. In werkelijkheid versterken smaakversterkers een smaak niet, maar voegen ze een ‘hartig’ karakter aan de smaak toe.
Er zijn nog een aantal andere smaakversterkers, die in smaak en werking zeer sterk op mono-natriumglutaminaat lijken, maar iets andere chemische eigenschappen hebben:
Nummers E-620 tot en met E-637
Een uitgebreider artikel volgt nog, maar voor wie interesse heeft, dit is een lijst met producten waar deze stof aan toe is gevoegd.
Interessant! Ik ben superallergisch voor zowel de smaakversterker als voor aspertaam, bij dit laatste was zelfs de reactie van mn huisarts dat ze dat stofje nooit hadden mogen goedkeuren! De meningen en onderzoeken lopen helaas zeer sterk uiteen!?!?
BeantwoordenVerwijderenInteressant om te horen Linda! Ik geloof dat de meningen niet heel erg uiteen lopen, maar dat de voedselproducenten hun best doen om aspartaam in een zo goed mogelijk daglicht te plaatsen. Ik probeer het ook zoveel mogelijk te vermijden, liever een beetje echte suiker dan deze zoetstof.
BeantwoordenVerwijderen