Wat heb je nodig:
- 1 bloemkool (ik gebruik biologische)
- een keukenmachine
- 1 ui en wat knoflook
- zout/peper
- cayenne peper
- curry kruiden
- iets van ketjap (ik gebruik Bragg Liquid Aminos, super gezond en lekker!)
- 1 ei
- iets van noten/zaden (cashews, pistache, pompoen, zonnebloem oid)
Snij de bloemkool in roosjes en vermaal ze in de keukenmachine tot de grote van rijstkorrels. Verhit olie (ik gebruik kokos olie) in een wokpan en doe er de ui en knoflook in, voeg als het glazig is de cayenne peper en curry kruiden toe. Doe de bloemkool in de wokpan en voeg na een paar minuten in een kuiltje in het midden de ketjap toe. Schep het telkens even om net als met gewonen nasi en maak weer een kuiltje voor het ei, schep het ei door de nasi. Als laatste doe je de noten/zaden erbij en breng op smaak met zout/peper.
Lekker met een komkommer/ tomaten salade. Eet smakelijk!!!
Wat een super lekker en makkelijk gerecht, de komkommer tomaat salade maakte het gerecht minder heet.
BeantwoordenVerwijderenYvonne
Lijkt me heerlijk, alleen heb ik geen keukenmachine. Is er een alternatief?
BeantwoordenVerwijderenSandra
Hi Sandra, je zou het kunnen proberen te snijden. Begin dan boven op en in hele dunne reepjes, ik denk dat het dan ook in kleine stukjes uit elkaar valt. Eventueel nog met twee messen nasnijden in een grote bak. Mocht je overwegen een keukenmachine te kopen, dan kan ik je die van Magimix van harte aanraden! Duurzaam en simpel in gebruik! Ik heb die van mij via de markplaats gekocht, scheelde me een boel geld :-)
BeantwoordenVerwijderenDank je wel voor dit recept!
BeantwoordenVerwijderenHet is inderdaad heel lekker! En in een mum van tijd klaar. De typische bloemkoolsmaak is er niet meer.
Ik heb het ook al klaargemaakt met met uitsluitend look, ui, bloemkool, peper en zout. Met een beetje kurkuma erbij krijg je mooi gele 'rijst'. Ik zou het eerder couscous noemen, want daar lijkt het meer op. Lekker bijgerechtje.
Groetjes
Einna S.
Hi Einna,
BeantwoordenVerwijderenKlinkt als een lekkere variatie, ga ik ook proberen!
Groetjes,
Bianca