- zak gesneden boerenkool (liefst biologisch)
- flinke scheut olijf olie
- sap van een halve citroen
- zout en peper
- een 1/2 rijpe avocado
- 2 gedroogde tomaten
- klein handje pijnboompitten (ongeroosterd bevatten ze veel meer voedingsstoffen)
- klein handje pompoenpitten (idem)
- feta kaas (liefst geit of schaap, smaakt veel meer dan feta van koemelk)
- flinke hand cherry tomaatjes in tweeën gesneden.
- wat gekookte pasta
Eigenlijk is het heel eenvoudig. Doe de boerenkool in een schaal, olijfolie, citroen, avocado en zout en peper erbij. Dan ga je de boerenkool kneden alsof je een brood aan het kneden bent. Je zult merken dat binnen no time de boerenkool slinkt net als wanneer je hem kookt. Kneed voor een minuutje of vijf. Wil je het smeuiger dan doe je er nog een halve avocado bij.
Vervolgens kun je er bij gooien wat je wilt! Bijvoorbeeld de ingrediënten hierboven, maar als je creatief bent met kruiden kun je er misschien ook een indiaase draai aan geven! (zelf nog nooit geprobeerd). Ik vind het erg lekker met pasta, die gooi ik er ook doorheen. Een andere variatie is gebakken champignons erbij. Ook heel lekker. Wil je heel gezond en voedingsrijk dan gooi je er chia zaadjes en hennep zaad bij.
Eet smakelijk!
my daughter-in-law seemed to love it!
BeantwoordenVerwijderenVandaag gemaakt met quinoa er doorheen, erg lekker! :)
BeantwoordenVerwijderenHmmm goed idee!!
BeantwoordenVerwijderen