dinsdag, januari 26, 2010

Recept Boerenkool salade

dinsdag, januari 26, 2010

Eigenlijk is het zonde om de boerenkool altijd te koken, terwijl het rauw ook erg lekker blijkt te zijn! Boerenkool zit bomvol vitamine K, A en C en levert ook aardig wat Calcium. Het schijnt dat deze calcium makkelijker door je lichaam wordt opgenomen dan bijvoorbeeld calcium uit melk.

- zak gesneden boerenkool (liefst biologisch)
- flinke scheut olijf olie
- sap van een halve citroen
- zout en peper
- een 1/2 rijpe avocado

- 2 gedroogde tomaten
- klein handje pijnboompitten (ongeroosterd bevatten ze veel meer voedingsstoffen)
- klein handje pompoenpitten (idem)
- feta kaas (liefst geit of schaap, smaakt veel meer dan feta van koemelk)
- flinke hand cherry tomaatjes in tweeën gesneden.
- wat gekookte pasta

Eigenlijk is het heel eenvoudig. Doe de boerenkool in een schaal, olijfolie, citroen, avocado en zout en peper erbij. Dan ga je de boerenkool kneden alsof je een brood aan het kneden bent. Je zult merken dat binnen no time de boerenkool slinkt net als wanneer je hem kookt. Kneed voor een minuutje of vijf. Wil je het smeuiger dan doe je er nog een halve avocado bij.

Vervolgens kun je er bij gooien wat je wilt!  Bijvoorbeeld de ingrediënten hierboven, maar als je creatief bent met kruiden kun je er misschien ook een indiaase draai aan geven! (zelf nog nooit geprobeerd). Ik vind het erg lekker met pasta, die gooi ik er ook doorheen.  Een andere variatie is gebakken champignons erbij. Ook heel lekker. Wil je heel gezond en voedingsrijk dan gooi je er chia zaadjes en hennep zaad bij.

Eet smakelijk!

Written by

Over gezond leven & zijn, over lekker eten als brandstof voor je lijf & over meer energie & lekkerder in je vel.

3 comments:

 

© 2013 Geweldig Gezond. All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top