150 gr kokosolie (beetje op je gevoel doen omdat je het gesmolten moet gebruiken, de hoeveelheid kon ik - waar ik nu ben - niet afwegen, maar was ongeveer 3/4 mok of 3/4 C (Amerikaanse maat)
150 gr kokossuiker
150 gr biologische bloem
1/2 zakje vanille suiker
1 theelepel bakpoeder
3 eieren
1 appel
snufje zout
Oven voorverwarmen op 160 graden. Kokosolie laten smelten (ik zet de pot altijd even in een bak heet water), suiker, vanille suiker en zout erbij en dan 1 voor 1 de eieren erbij (het ei moet helemaal opgenomen zijn in het mengsel voordat je het volgende ei erbij doet). Als het allemaal goed gemengd is, doe je beetje voor beetje het bloem bij het mengsel. Snij de appel in grove stukken, wentel ze in wat bloem (anders zakken ze in het cakeblik naar de bodem). Doe het mengsel in een gevet/gebloemed cakeblik en strooi de appel er bovenop. Uurtje in de oven en daarna even prikken of het gaar is en eventueel nog een kwartiertje extra.
Ik ga het zeker nog een keer maken, maar wil dan eens proberen om een deel van de bloem te vervangen voor amandelmeel. Daardoor gaat de hoeveelheid koolhydraten nog meer omlaag.
0 comments:
Een reactie posten