vrijdag, april 01, 2011

Eten tegen Kanker: broccoli

vrijdag, april 01, 2011

Dat broccoli gezond voor je is, is denk ik wel redelijk algemeen bekend. Zoals je al in een vorige post had gelezen, ben ik bezig in het boek Eten Tegen Kanker. Waanzinnig interessant boek, maar daarover in een volgende blog post meer. In dit boek wordt broccoli nog eens extra in het zonnetje gezet, omdat het (samen met andere koolsoorten) zoveel kankerwerende stoffen in zich heeft.

Ik zal jullie de uitgebreide theorie besparen (voor wie het zelf wil nalezen: pag 79 - 90 van het boek), maar wil graag de samenvatting met jullie delen omdat het zo'n krachtige en simpele manier is om jezelf te beschermen tegen kanker of  het te lijf te gaan wanneer je kanker hebt of hebt gehad (als aanvulling op reguliere behandelingen uiteraard).

Eet drie tot vier keer per week een portie broccoli, het liefst rauw (bijvoorbeeld gejuiced) en anders licht gewokt of gestoomd (koken in water doet veel van de goede eigenschappen verloren gaan). Broccoli is verreweg de belangrijkste bron van sulforafaan (sterke kankerwerende eigenschappen) met rond de 60 miligram van de stof per portie. Het is ook interessant om te weten dat broccolikiemen die bij de reform winkel te vinden zijn, soms nog wel 100 keer zoveel sulforafaan bevatten als volwassen broccoli (citaat blz 86). Sulforafaan lijk in staat om rechtstreeks op kankercellen in te werken en hun dood kan bewerkstelligen (wederom citaat blz 86).

Andere koolsoorten die er uitspringen zijn waterkers, chinese kool en spruitjes.

Written by

Over gezond leven & zijn, over lekker eten als brandstof voor je lijf & over meer energie & lekkerder in je vel.

1 comments:

  1. Geweldig blog over gezondheid, graag voeg ik wat meer informatie toe ontdek vitamine b1 in je voeding, voor een gezondere levensstijl.

    BeantwoordenVerwijderen

 

© 2013 Geweldig Gezond. All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top