maandag, april 12, 2010

'Eat food. Not too much. Mostly plants.'

maandag, april 12, 2010


Dit is de conclusie van Michael Pollan in zijn boek 'In defense of food'. Erg leuk om te lezen, een aanrader als je je bewuster wil zijn van wat je eet en waar het vandaan komt.

Hij bedoelt hiermee te zeggen dat je zoveel mogelijk 'echt' eten moet proberen te eten, dat niet door voedselproducenten is bewerkt, ingeblikt en verpakt (waar vervolgens meestal groot op staat dat het goed voor je is en waar veel reclame voor wordt gemaakt), waar bv niet meer dan 5 ingredienten inzitten, die allemaal te lezen en te begrijpen zijn.
En dat hoe verschillend conclusies van onderzoeken naar voeding en het effect ervan op je gezondheid ook zijn, ze allemaal éen gelijke noemer hebben: dat het goed is om een groot deel van je eten te laten bestaan uit groente & fruit (met de nadruk op groente).

Mijn conclusie: lekker je kar volladen op de groente en fruit afdeling, de gangpaden met verpakte producten links laten liggen, zoveel mogelijk biologisch te kiezen (vooral vlees en kip), wat meer labels lezen in de supermarkt en zelf aan de slag in de keuken te gaan!

Written by

Over gezond leven & zijn, over lekker eten als brandstof voor je lijf & over meer energie & lekkerder in je vel.

0 comments:

Een reactie posten

 

© 2013 Geweldig Gezond. All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top