vrijdag, april 16, 2010

Geen shampoo meer

vrijdag, april 16, 2010


Update 01/14 Ik gebruik inmiddels wel weer shampoo en conditioner. Ik was er in het begin heel tevreden over, maar op de lange termijn werd mijn haar toch te droog. Ik heb fijn haar, ik denk dat deze methode beter geschikt is voor mensen met dik haar en/of krullen.

Sinds een klein jaar gebruik ik geen shampoo meer, ik was op een gegeven moment al die dure shampoo en conditioners zo zat, mijn haar bleef dun en slap. Ik heb nog steeds geen enorme bos haar, maar het is nu wel veel voller dan met welke volume shampoo dan ook! Heerlijk rustig dat ik nu alle reclames en advertenties voor nieuwe producten kan negeren.

Kan het iedereen aanraden, het schijnt dat je haar al die schoonmaak-  en verzorgingsproducten helemaal niet nodig heeft. Hoe ga je te werk:

1. Kijk of er een periode van een week of drie is waarin het niet erg is dat je rondloopt met heel vet haar (vakantie bijvoorbeeld) Want als je stopt met al die spullen dan moet je hoofdhuid weer in balans komen en dat duurt even. Je zou kunnen zeggen dat je haar verslaafd is aan de shampoo, gebruik je niet meer dan wordt het heel vet. Dit duurt een paar weken. In deze periode kun je af en toe je haar spoelen met citroen met water, zuiveringszout met water of appelazijn met water.

2. Na een aantal weken zal je merken dat je haar veel minder vet is en er zelfs wel mooi uit ziet. Zeker mensen met krullen krijgen vaak weer een prachtige bos! Sommige mensen wassen hun haar helemaal niet meer, schoonspoelen met water is genoeg. Er is een misverstand dat je hier dreadlocks van krijgt, dan moet je je haar maanden lang ook niet nat maken. Ik was zelf mijn haar 1 tot 2 keer per week met zuiveringszout (tast de balans van je hoofdhuid niet aan) en spoel het na met appelazijn dat ik er in laat zitten (zodra je haar droog is, ruikt het absoluut niet zuur). De verhouding voor allebei is 1 eetlepel - op een kopje (koffiebekertje) water. Word je haar te droog dan wat minder zuiveringszout gebruiken.


Kan het iedereen aanraden! Door mijn enthousiaste verhalen heeft mijn zus en een goede vriend het ook geprobeerd en ze zijn ook helemaal om. Je kunt voor meer enthousiaste verhalen Googelen op 'no poo'.

Zuiveringszout kun je makkelijk hier bestellen:
Shop.wasnoot.nl

Written by

Over gezond leven & zijn, over lekker eten als brandstof voor je lijf & over meer energie & lekkerder in je vel.

3 comments:

 1. als je de zuiveringszout mengt met water, moet het dan koud water zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi,

  Het maakt niet uit of het water koud is of warm. Ik zou zelf het liefst lauwwarm of warm water gebruiken dan koud. Kijk zelf wat je prettig vindt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben gisteren begonnen om mijn haar te wassen met natrium bicarbonaat, heb dat wel aangelengd met koud water en nagespoeld met appelazijn. Mijn haar voelt een beetje als stro, hoe kan ik daarvan af komen.

  BeantwoordenVerwijderen

 

© 2013 Geweldig Gezond. All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top