maandag, april 12, 2010

Joris Driepinter is weer terug...

maandag, april 12, 2010


Melk...je gaat er niet dood aan, maar of het nou zo bijdraagt aan je gezondheid? Ja ik weet het, daar valt over te twisten en kunnen discussies hoog over oplaaien, maar er zijn steeds meer aanwijzingen dat melk niet goed is voor elk en zeker niet de melk die tegenwoordig in de supermarkt te koop is. Die heeft weinig meer weg van de melk zoals die uit de koe komt.

Het stoort me dat er door de Nederlandse Zuivel Organisatie, gesubsidieerd door overheidsgeld, zo groots weer een campagne op touw wordt gezet om ons weer meer aan de melk te krijgen want het zou zo gezond voor ons zijn, een campagne die volgens mij (en anderen) niet zozeer gevoed wordt door de bezorgdheid van de overheid (en de zuivelindustrie) of we wel genoeg calcium binnen krijgen, maar simpelweg door economische overwegingen, boterbergen en melkplassen. Dezelfde redenen voor het opzetten van de 'Melk de witte motor' campagne in de jaren 90.

Ik denk dat er niks mis is met af en toe een glas melk (kies dan het liefst voor biologische melk), maar volgens mij kunnen we ook gerust zonder en is zo'n campagne om zuivel te promoten echt overbodig.

jan 2013  http://missnatural.nl/vijf-redenen-waarom-melk-ongezond-is/
sep 2011 Wageningen Universiteit verdraaide onderzoek melk
sept 2009 Llink documentaire vooruitlopend op deze campagne (link op de aflevering van 9 sept)
sept 2009 NOS over melkcrisis
Melk goed voor je gezondheid?
sept 2009 'Melk de witte sloper'

Written by

Over gezond leven & zijn, over lekker eten als brandstof voor je lijf & over meer energie & lekkerder in je vel.

0 comments:

Een reactie posten

 

© 2013 Geweldig Gezond. All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top