woensdag, december 22, 2010

Glasscherfjes & Diabetes

woensdag, december 22, 2010

Wat gebeurt er als je lichaam de hoeveelheid suiker die je binnenkrijgt niet meer kan verwerken? Dr Oz (bekend van Oprah) legt het heel helder uit. Het komt er in het kort op neer dat je lichaam niet meer in staat is om alle suiker uit je bloed te halen met als gevolg dat suiker kristallen door je bloedbaan blijven stromen. Als kleine glasscherven veroorzaakt de suiker wondjes aan de binnenkant van de aderen, hierdoor ontstaat littekenweefsel en kunnen aderen dichtslibben. De reden dat diabetici een verhoogde kans hebben op blindheid (de kans is vier keer zo groot), kan o.a. komen doordat de aderen daar zo fijn zijn, dat de suikerkristallen hier sneller schade aanrichten dan elders in het lichaam.

Veel mensen lijken zich niet realiseren dat diabetes type 2 echt een serieus gezondheidsprobleem is, waar vaak veel medicijnen voor geslikt worden. Je verkort je leven terwijl dat helemaal niet hoeft!  Een gezond eetpatroon, meer bewegen en de kans is groot dat de medicijnen de deur uit kunnen en je heel wat jaren langer mee gaat.


Helaas stopt de voedingsindustrie tegenwoordig bijna overal suiker in, wil je stoppen met suiker eten dan zul je meer moeten doen dan alleen koek en taart laten staan en de ingrediënten op pakjes en potjes moeten gaan lezen! Dat je hartstikke lekker kunt eten zonder suiker heb ik in de recepten op deze blog al een paar keer laten zien. Ik zal er snel nog een aantal aan toevoegen!

Bekijk het fragment, het is enorm verhelderend en duurt maar 3 minuten!

http://www.oprah.com/oprahshow/Dr-Oz-Talks-About-Diabetes-Video

Links naar andere posts over suiker op deze blog:

Stoppen met Suiker.
Koolhydraten - Suiker

Written by

Over gezond leven & zijn, over lekker eten als brandstof voor je lijf & over meer energie & lekkerder in je vel.

0 comments:

Een reactie posten

 

© 2013 Geweldig Gezond. All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top