zondag, oktober 14, 2012

Waar is het allemaal goed voor: komkommer (1)

zondag, oktober 14, 2012

Je hoort het regelmatig: groente en fruit zijn goed voor je! Ik roep het ook, maar de kritische lezer vraagt zich misschien ook af: waarom dan?!

Je hebt prachtige lijstjes met vitamines en mineralen die je uit je hoofd zou kunnen leren, maar dan komen ook bij mij oude trauma's van Duits op de middelbare school snel bovendrijven :-).

De laatste tijd zijn infographics helemaal hot; met behulp van leuke visuals, kom je meer te weten over wat je eet. Leuk en makkelijk om te lezen en het blijft veel beter hangen dan al die saaie rijtjes!

Dus de komende weken en maanden zal ik die infographics vertalen en de punten die genoemd worden online cross-checken (niet gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek dus voel je vrij om zelf ook nog op onderzoek uit te gaan als iets specifiek op jou van toepassing is).

DE KOMKOMMER
Ik hoor het mensen regelmatig zeggen: komkommer daar zit verder niks in, behalve water! Dacht ik zelf ook lange tijd, maar inmiddels weet ik dat ze voor je lijf multi inzetbaar zijn!


Ik kan er niet onderuit: ter informatie heb ik hieronder ook de rijtjes met vitamines en mineralen toegevoegd (leer ze vooral niet uit je hoofd :-) Dit is de inhoud van ongeveer 50 gram komkommer met schil:
Extra informatie:

http://foodforbreastcancer.com/foods/cucumbers
http://naturalnurse.com/2012/cucumbers-more-than-a-salad-veggie
http://www.rethinkingcancer.org/blog/?p=945
http://saveourbones.com/the-incredible-cucumber/
http://www.juicing-benefits-toolbox.com/cucumber-nutrition.html
http://www.earth-hugger.com/cucumbers_for_blood_pressure.htmlThere Is a Cure for Diabetes: The Tree of Life 21-Day+ Program
 By Gabriel Cousens MD

Control blood pressure: Cucumber juice contains a lot of potassium, magnesium, fiber, and phytonutrients that work effectively for regulating blood pressure.

Written by

Over gezond leven & zijn, over lekker eten als brandstof voor je lijf & over meer energie & lekkerder in je vel.

2 comments:

 

© 2013 Geweldig Gezond. All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top