donderdag, maart 11, 2010

Recept couscous salade

donderdag, maart 11, 2010

De truc bij deze Couscous salade is dat je de couscous niet kookt, maar gewoon weekt in lauw water. Het is onzin dat deze gekookt moet worden, zo blijven de voedingsstoffen beter bewaard. Couscous bevat veel Kalium. Een prima maaltje om te eten de avond voordat je gaat hardlopen of een eind gaat fietsen.
- Couscous
- Fijn gemalen/ gesneden rauwe broccoli
- rozijntjes
- blokjes geiten of schapen feta
- cherry tomaatjes
- olijven
- rood pepertje (hoeveelheid zelf bepalen)
- zout/peper
- scheut olijfolie
- groente bouillon (liefst van de natuurwinkel, bevat een stuk minder zout)
- pitten en/of ongebrande cashewnoten

Week de couscous in water, altijd zorgen dat de couscous ongeveer een kleine cm onder water staat. Te weinig water er hij blijft te hard, te veel water en het wordt te sompig. Meng er de bouillon doorheen (even proeven naar smaak). Meng de broccoli er door (mooie manier om wat extra groentje binnen te krijgen). Meng de rest van de ingrediënten er door. Ik wissel best wel veel met wat ik er allemaal doorheen gooi. Komkommer is ook lekker, veldsla en rucola ook. Beetje creatief mee zijn.

Written by

Over gezond leven & zijn, over lekker eten als brandstof voor je lijf & over meer energie & lekkerder in je vel.

0 comments:

Een reactie plaatsen

 

© 2013 Geweldig Gezond. All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top